Idi na tekst

Takprog Arhiva

Nezvanična arhiva srpskih srednjoškolskih takmičenja iz informatike

Ovde možete naći tekstove, tekstualna i kodna rešenja zadataka sa srednjoškolskih takmičenja iz informatike od sezone 2013/2014. nadalje. Plan je da arhiva bude dopunjena novim takmičenjima, tako da se ova arhiva može smatrati arhivom moderne ere takmičenja. Starije sezone možete naći na starom Takprogu.

Arhivu treba posmatrati kao work in progress - neka rešenja nedostaju (uglavnom iz starijih sezona), nekima nedostaju podzadaci, neki prosto mogu biti bolji uz bolju formulaciju ili slike. Iako ćemo nastaviti i mi da radimo na arhivi, potrebna nam je i pomoć šireg društva takmičarskog programiranja (u arhivi je već preko 300 zadataka!). Zato, osećajte se slobodno da doprinesete arhivi, koliko god sitne ili ogromne promene bile - više informacija možete pronaći na zvaničnom GitHubu.

Arhivu su sakupili, organizovali i sredili Aleksandar Višnjić, Bogdan Petrović i Mladen Puzić. Zahvalni smo svim autorima zadataka i rešenja, bilo članovima komisije (trenutnim i bivšim), bilo takmičarima koji su dopunili neka od nedostajućih rešenja (a sve zasluge možete naći na pojedinačnim zadacima).